Svanenmärket är ett nordiskt miljömärke som bedömer en produkts hela livscykel och alla relevanta miljöproblem som kan uppstå på vägen. Kriterierna är strikta och allt från råvarufasen till produktion, användningsfasen och återanvändningsfasen bedöms. Det är detta helhetsperspektiv som skiljer Svanen från många andra miljömärken.

Svanenlistade produkter är byggprodukter som inte är Svanenmärkta, men som ändå kan användas i Svanenmärkta byggnader då de uppfyller Nordic EcoLabels (Svanens) miljökrav. Dessa finns listade i Nordic EcoLabels (Svanens) miljömärkningsdatabas.

Ladda ner din egen översikt här

Bilde av Trans Clear

Trans Clear Varenr: T539503, T539506

Kristallklar flexibel fogmassa

  • Livsmedelgodkänd och enligt BREEAM-SE emissionskrav
  • Gift- och luktfri, innehåller inte ftalater, isocyanater eller skadliga lösningsmedel
  • Härdar snabbt, även på våta ytor
  • Tål att frysa/tina upprepade gånger i patron utan att förlora egenskaperna
  • Minimal krympning, övermålningsbar och mycket åldringsbeständigt
  • Lämnar inga fläckar eller missfärgningar på natursten, marmor, skiffer, granit, etc

TRANS CLEAR är en kristallklar flexibel fogmassa med hög limstyrka, även på fuktiga ytor. Den innehåller inga skadliga lösningsmedel, ftalater eller isocyanater, och är enligt BREEAM-SE emissionskrav. Dessutom är den livsmedelgodkänd och har bra motstånd mot kemikalier, mögel och bakterier, som gör den säker att använda på bland annat kök och badrum. TRANS CLEAR är det föredragna valet när ett 100 % transparent tätningsmassa behövs. Den tätar mellanrum, hörn och övergångar utan att synas. Perfekt på platser där det är materialen som ska framhävas. Den orsakar inte korrosion på metall/aluminium eller färgsmitta på porösa ytor som marmor, skiffer, granit, etc. TRANS CLEAR är mycket väder- och åldringsbeständig, och kan därför även användas utomhus, men inte utsättas för mycket direkt UV-strålning. Detta kan skada ytan och förstöra den transparenta egenskapen. TRANS CLEAR tål att frysa/tina upprepade gånger utan att förlora egenskaperna, vilket gör att den säkert kan förvaras i hantverkarens bil eller i garaget när som helst på året.


Användingsområden
TRANS CLEAR kan användas till fogning, tätning och limning, både inom- och utomhus. Den fäster bra på dom flesta material som t.ex. keramiska plattor, betong, metaller, trä, sten och syntetiska material. Den är idealisk för estetiska fogar i alla rum, såväl som i våtrum eller i köket, som t.ex. runt infällda spishällar i köksbänken eller runt kakel.
För mer information, se Produktinformation längre ner på sidan.

TRANS CLEAR finns i två storlekar: 

  • 100 ml tube
  • 310 ml patron 


Använd länkarna nedan för mer information och användingsmanualer:

Övermålning av MS Polymer 
Undvik mögel och bakterier på fogar i våtrum 
Byte av sanitetsfogar 
Demontera material limmat/fogat med Tec7

Se demonstrationsvideo av Trans Clear här

Gå till fogkalkulator
Se också Trans Inox

 

 

Copyright 2023
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS