Svanenmärket är ett nordiskt miljömärke som bedömer en produkts hela livscykel och alla relevanta miljöproblem som kan uppstå på vägen. Kriterierna är strikta och allt från råvarufasen till produktion, användningsfasen och återanvändningsfasen bedöms. Det är detta helhetsperspektiv som skiljer Svanen från många andra miljömärken.

Svanenlistade produkter är byggprodukter som inte är Svanenmärkta, men som ändå kan användas i Svanenmärkta byggnader då de uppfyller Nordic EcoLabels (Svanens) miljökrav. Dessa finns listade i Nordic EcoLabels (Svanens) miljömärkningsdatabas.

Ladda ner din egen översikt här

Bilde av X-tack

X-tack Varenr: T534525

Kraftlimning med direkt hugg

  • Ersätter lödning, bult, popnit, skruvar, spikar
  • V-formad patronpip för optimal applicering
  • Hög omedelbar vidhäftning (600 kg/m²) och permanent limstyrka (285 tonn/m²)
  • Kan användas i temperaturer ned till -10 °C
  • Livsmedelgodkänd och ftalatfri, innehåller inte isocyanater eller skadliga lösningsmedel
  • Tål att frysa/tina upprepade gånger i patron utan att tappa sina egenskaper
  • Rinner inte, behåller elastisiteten och tål belastningar, rörelser och vibrationer
  • Mycket väderbeständig under nordiska förhållande

X-TACK är ett snabbt härdande MS polymer universallim för permanent montering som ersätter lödning, bult, popnit, skruvar, spikar, etc., även i temperaturer ned till -10 °C. Med extrem omedelbar vidhäftning (600 kg/m²) och hög permanent limstyrka (285 ton/m²) gör den i stort sett extra stöd onödig. Detta gör den perfekt till vertikal limning och limning på ojamna ytor. X-TACK rinner inte, även upp till 40 mm höjd på limfogen, behåller elastisiteten och tål belastningar, rörelser och vibrationer. X-TACK är livsmedelgodkänd, innehåller inte ftalater, isocyanater eller skadliga lösningsmedel och är speciellt utvecklat för att möta alla krav på montering inom byggindustrin, både inom- och utomhus. Den kan användas på fuktiga ytor och härdar även under vatten. X-TACK är anpassad för nordiskt klimat och är temperaturstabil mellan -40 °C och +90 °C, UV-stabil, vatten- och lufttät, resistent mot mögel och bakterier, samt övermålningsbar. Under förvaring i patron tål X-TACK att frysa/tina upprepade gånger utan att förlora sina egenskaper.

Användingsområden
X-TACK är ett universallim som ersätter lödning, bult, popnit, skruvar, spikar, etc. och kan användas till montering inom- och utomhus på dom flesta material som trä, gips, marmor, granit, natursten, tegel, betong, metall, glas, plast (några typer), gummi, PVC, PUR, syntetiska material, cellplast m.m. X-TACK rekommenderas inte till användning på PE, POM, PP, silikon, bitumen och liknande.


När danskarna säger "superstark", så MENAR de det.. 😎
X-Tack - superstark, även innan härdning!
Så som det ska vara.

 


 

 X-tack uppfyller BASTA’s kriterier för kemiska produkter. Klicka på BASTA-loggan för att gå till produktinformation på BASTA.

X-TACK har en kraftig konsistens och det rekommenderas därför att använda en fogpistol av hög kvalité, till exempel TEC7 GUN.
 

X-TACK rinner inte - även upp till 40 mm höjd på limfogen, behåller elastisiteten.


X-TACK är ett snabb härdande MS polymer monteringslim med en extremt hög limstyrka, något som i stort sett gör extra fastsättning onödig. X-TACK är speciellt utvecklat för att möta alla krav på montering inom byggindustrin, både inom- och utomhus. X-TACK ersätter bult, popnit, skruvar, spikar, mm…

Copyright 2024
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS