Svanenmärket är ett nordiskt miljömärke som bedömer en produkts hela livscykel och alla relevanta miljöproblem som kan uppstå på vägen. Kriterierna är strikta och allt från råvarufasen till produktion, användningsfasen och återanvändningsfasen bedöms. Det är detta helhetsperspektiv som skiljer Svanen från många andra miljömärken.

Svanenlistade produkter är byggprodukter som inte är Svanenmärkta, men som ändå kan användas i Svanenmärkta byggnader då de uppfyller Nordic EcoLabels (Svanens) miljökrav. Dessa finns listade i Nordic EcoLabels (Svanens) miljömärkningsdatabas.

Ladda ner din egen översikt här

Bilde av Xealpro

Xealpro Varenr: T528002, T528004, T528006, T528008

Universal och fullt certifierad silikon för inom- och utomhusbruk

  • För fogning i t.ex. våtrum, runt bänkskivor, speglar, kakel, sten, fasader etc.
  • UV-stabil, färgbeständig, 100 % luft- och vattentät, och tål temperaturer från -60 °C till +180 °C
  • Har stark vidhäftning mot de flesta material, är enkel att använda, ger en fin och slät ytfinish och är 25 % elastisk
  • Fullt certifierad för användning både i våtrum, på fasader och glas, samt gångtrafikerade ytor
  • Har det högsta klassificeringen för resistens mot mögel, samt god kemikaliebeständighet
  • Miljöklassad enligt BREEAM-NOR emissionskrav
  • Livsmedelsgodkänd och innehåller inga VOC, MEKO eller skadliga lösningsmedel

XEALPRO är silikonfogmassa av hög kvalitet för både inom- och utomhusbruk. XEALPRO är mycket lämplig för många olika typer av applikationer, då den är mycket flexibel (25 % elastisk) efter härdning, har stark vidhäftning mot de flesta material, är enkel att använda och ger en fin och slät ytfinish.  Den är UV-stabil, har god kemikaliebeständighet och är färgbeständig, vilket innebär att den inte smittar färg till andra ytor. XEALPRO har den högsta miljö- och användningscertifiering som en silikonfogmassa kan ha; den är livsmedelsgodkänd, innehåller inga VOC (flyktiga organiska föreningar), skadliga lösningsmedel eller metyletylketon (MEKO), och uppfyller de strikta kraven på inomhusklimat som fastställts av BREEAM-NOR. Den är också fullt certifierad för användning i våtrum, på fasader och glas, samt gångtrafikerade ytor enligt alla standarder i EN15651 1 till 4, och har det högsta betyg för resistens mot mögel (XS1). XEALPRO tål att frysa i patron ner till -15 °C i upp till 14 dagar. XEALPRO är inte övermålningsbar, men finns i flera olika kulörer.


Användingsområden
XEALPRO fäster på de flesta material, även inkluderande porösa material som marmor, granit, betong, tegelsten, natursten och kalksten, och kan bl.a. användas på gångtrafikerade ytor, fasader, glas och i våtrum enligt alla standarder i EN15651. Den är mycket lämplig för användning på bänkskivor, dörr- och fönsterkarmar etc. i kök och på eller runt sanitetsinstallationer som toalett, badkar, dusch, speglar, kakel, etc. XEALPRO är också luft- och vattentätt och är därför lämplig för användning i luftkanaler och inom VVS, samt för permanent fogning i t. ex. i simbassäng och dammar.

Xealpro alla  Xealpro uppfyller BASTA’s kriterier för kemiska produkter.

Produktfilmer;
Fogning av toaletter
Fogning på golv
Fogning av väggar i duschkabin
Fogning av golv i dusch
Fogning av lister
Fogning av kakel sockel
Fogning av skarv

Copyright 2024
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS