Tec7-serien är universella produkter av hög kvalitet

Tec7-produkterna marknadsförs i Norge och Sverige av Relekta AS och säljs via välsorterade butiker inom Färg-, Järn- och Byggfackhandeln till både proffs och konsument. Dom är mycket universella och täcker många användningsområden inom konstruktion, underhåll och reparation. Produkterna har en kvalitè som gör att dom levereras med 5 olika garantier och försäkringar.

Relekta har valt att fokusera på produkter med hög kvalitet, miljömedvetenhet och många användningsområden, då detta ger återförsäljaren och slutförbrukaren:

 • Enklare konstruktion, underhåll och reparation
 • Optimalt lager och butikshantering ger lägre kostnader
 • Maximal användning av produkter med många användningsområden
 • Bättre kontroll på underhåll med funktionella och beprövade produkter
   

Produkter Tec7-serien:

Bilde av Trans Inox

Trans Inox Varenr: T539509

Universal silvergrå metallic lim, fog- och tätningsmassa

 • Livsmedelgodkänd och enligt BREEAM-NOR emissionskrav
 • Gift- och luktfri, innehåller inte ftalater, isocyanater eller skadliga lösningsmedel
 • Tål att frysa/tina upprepade gånger i patron utan att förlora egenskaperna
 • Kan användas både inom- och utomhus, och fäster även på våta ytor
 • Limmar starkt, härdar snabbt, krymper inte och förblir flexibel
 • Lämnar inga fläckar eller missfärgningar på natursten, marmor, skiffer, granit, etc.
 • Övermålningsbar, UV-stabil och är mycket åldringsbeständigt

TRANS INOX är en universal, stark och flexibel MS Polymer som kan användas som kontruktionslim, tätningsmassa eller fogmassa på dom flesta material när man behöver en grå metallic fog. TRANS INOX är livsmedelgodkänd, enligt BREEAM-NOR emissionskrav och innehåller inga ftalater, isocyanater eller skadliga lösningsmedel. TRANS INOX tål att frysa/tina upprepade gånger utan att förlora egenskaperna. Fäster bra även på våta ytor, och kan även användas till snabba reparationer i ohärdat tillstånd under vatten då den är båda vatten- och lufttät - den fullhärdar när massan kommer i kontakt med luft. TRANS INOX kan i många tillfällen ersätta akryl, silikon och polyuretanfogmassor, butyltätning, monteringslim, trälim, fönsterkitt, etc. Den orsakar inte korrosion eller frätning på metall/aluminium, färgsmitta på porösa ytor (marmor, skiffer, granit, etc.), skador på silverbeläggningen på speglar eller smältning av polystyren. TRANS INOX förblir flexibel i hela sin livslängd, är vibrations- och ljuddämpande, samt har bra motstånd mot kemikalier, mögel och bakterier. Den är mycket väder- och åldringsbeständig, är UV-stabil och kan övermålas med dom flesta typer färg och lack se se separat informationsblad; "Övermålning av MS Polymer").


Användingsområden
TRANS INOX kan användas till fogning, konstruktion, tätning, reparation och limning, både inom- och utomhus. Den fäster bra på dom flesta material som t.ex. keramiska plattor, glas, emalj, betong, metaller, trä, sten, natursten, mursten, syntetiska material. Den är mycket lämplig för limning och fogning av badrum, wc, kök, fönster, golv, tak, veranda, etc. 
TRANS INOX har begränsad vidhäftning på feta träslag, tryckimpregnerad trä, PP- och PE-plast, bitumen och silikon. För rörelsesfogar runt dörrar och fönster rekommenderas en mjukare fogmassa som t.ex. XEALPRO. För mer krävande limning/konstruktion rekommenderas TEC7 eller X-TACK. På glas utomhus som kan bli heta rekomenderas TEC7 eller XEALPRO Transparent om det krävs transparent fog.
 

Använd länkarna nedan för mer information och användingsmanualer:

Övermålning av MS Polymer 
Undvik mögel och bakterier på fogar i våtrum 
Byte av sanitetsfogar 
Demontera material limmat/fogat med Tec7
 

Se video av Trans Inox här

Gå till fogkalkulator.
Se fogtabell.


 

 

Copyright 2023
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS