Skriv ut
2010-02-26
LIMMAR FRITTHÄNGANDE TING


Tidligare har limming av fritthängande material och artiklar varit en utmaning. Relekta lanserar nu X-tack7 som gör att även tunga ting fäster snabbt och direkt utan stöd eller extra fixering.

- Det har varit stor efterfrågan efter ett konstruktionslim som kan användas utan extra fixering, berättar produktchef Hans Erik Lian. Som vid montering av mursten över en öppning, t.ex över ett fönster. Det krävs då att limmet har väldigt god fästförmåga, hög limstyrka och härdar snabbt.
X-tack7 från Novatech har alla dessa egenskaperna, samtidigt som den ej innehåller varken isocyanater eller andra skadliga lösningsmedel. Därför kan den ersätta bl.a bult, popnit, skruvar och spikar.

- X-tack7 har dessutom flera andra goda egenskaper, fortsätter Lian. Den rinner inte, även upp till 40 mm höjd på limfogen, och den behåller elastisiteten. X-tack7 är övermålningsbar och kan användas både inom- och utomhus, även på våta ytor. Patronen med X-tack7 har dessutom en v-formad patronspets som ser till att massan får rätt höjd/mängd, något som förenklar och optimaliserar hela påförningen. 


För mer information:
Mikael Palmgren
telefon 031-135490
mob 0706-183900
eller e-post mikael.palmgren@novatech.nu

2024 © Copyright Relekta AS
Powered by © Dynamicweb - Design by 07 Interaktiv