Skriv ut
2008-08-28
NYTT MILJÖ-BYGGSKUM MÖTER FRAMTIDENS KRAV


I Danmark och Sverige finns det nu regler för användning av produkter som innehåller isocyanater. Med fokus på hälsa och miljö rekommanderas det därför nu allt oftare att använda produkter som är isocyanatfria. Relekta lanserer nu 101 Miljö-Byggskum som är helt fri från isocyanater.



- 101 Miljö-Byggskum är en helt ny teknologi byggskum då den är helt isocyanatfri, berättar produktchef Hans Erik Lian i Relekta. I Sverige finns det bl.a krav om utökad hälso kontroll av personer som är i direkt kontakt med produkter som innehåller isocyanater. Med fokus på miljö både internt i företaget och exsternt via våra produkter, önskar Relekta att kunna erbjuda produkter inom de olika varugrupperna som tillvaratar detta. Både när det gäller miljö för de människor som använder våra produkter, samt i den globala miljön där produktena används. Samtidigt vill vi behålla våra krav på produkternas kvalitè och funktion.
101 Miljö-Byggskum är baserad på Silane modifierad SMX polymer, har Freon-fri drivgas och påverkar inte ozon-lagret negativt. Den är enkel att använda då den härdar via hjälp av fuktigheten i luften. Den isolerer mot både ljud och värme/kyla, har mycket bra hugg på de allra flesta ytor och är stabil - den varken krymper eller expanderar efter härding. 
 

101 Miljö-Byggskum marknadsföres genom Novatech av Relekta Import AS som är en del av Relekta-Gruppen och säljs via Färg-, Järn-, Bygg- samt Marinfackhandeln.
 

För mer information, kontakt:
Mikael Palmgren
telefon 031-135490
e-post mikael.palmgren@novatech.nu

2024 © Copyright Relekta AS
Powered by © Dynamicweb - Design by 07 Interaktiv