05-05-2020 - RELEKTAS FÖRSTA SVANENMÄRKTA AKRYLFOG

05-05-2020 | RELEKTAS FÖRSTA SVANENMÄRKTA AKRYLFOG

 -Vi är stolta över att kunna lansera våran första akrylfog med Svanenmärkning. 101 Akryl Eco är den mest miljövänliga akrylfog på marknaden, med alla de kvaliteter som man kan förvänta sig av en akrylbaserad målarfog, säger Relektas kategorichef Lars Petter Bjaaland. 101 Akryl Eco är avsedd för användning inomhus, främst till interiör- och akustikfogar runt listverk samt för tätning av hål, skarvar och sprickor. Den är elastisk (10 %), UV-beständig och kan övermålas efter bara 20 minuter. -Förutom Svanenmärkningen uppfyller den klassificeringen M1 som är marknadens strängaste krav för luftkvalitet inomhus. Det gör den perfekt för BREEAM-projekt, fortsätter Bjaaland.

För att uppfylla kraven för Svanenmärkning ska en produkts hela livscykel vara godkänd ur ett miljöperspektiv. All produktion måste vara utförd på ett hållbart sätt utan skadliga kemikalier eller dåliga arbetsförhållanden. Produkten ska också vara säker att använda och kunna återvinnas på ett ansvarsfullt sätt. "-Att vara Svanenmärkt innebär att man är bäst i klassen när deg gällar miljö," säger Mikael Palmgren, försäljningschef på Relekta. 

101 Akryl Eco levereras av Relekta AS.

 

 

 

Företagsinformation:
Relekta-gruppen är en ledande leverantör av reparations- och underhållsprodukter i Norge och Sverige. Flera av produkterna är marknadsledare och Relekta representerar flera kända internationella tillverkare och varumärken. Kvalitet och miljöansvar står i centrum. Kvalitet i alla led säkerställs genom fem olika garantier samt en rad certifieringar och kvalitetsrutiner, såsom ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 och Miljøfyrtårn. Relekta-gruppen har över 100 medarbetare och omsatte 278 miljoner NOK 2018

 

För mer information, kontakta:
Relekta v/Lars Petter Bjaaland, telefon: +47 22 66 04 00, e-post: lpb@relekta.no
Se även: www.tec7.se

Tilbake
Copyright 2023
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS